Loading...
Skip to Content

Lees Het Mega Dossier

Klik onderaan de tekst als u ook gedupeerde bent van energieleverancier Mega
zie verder a.u.b.

Dossier: MEGA (Energie)

Vast naar variabel

Veel gezinnen waren ervan overtuigd dat zij zich voldoende hadden beschermd tegen de stijgende energieprijzen.
Ze hebben immers bij MEGA een contract aan vaste prijs, aan de laagste prijzen op de markt. De prijs die je betaalt voor elektriciteit en gas is de prijs van bij het begin van je contract. Zelfs als de prijzen ondertussen verdubbelen of verdrievoudigen, dan nog is dit niet erg, want jij blijft veilig bij de oude prijs.

Plots meldt MEGA je doodleuk dat je vanaf nu toch de torenhoge prijs van vandaag moet betalen, en je dus wel ook je prijs ziet verdubbelen of meer…. Kan dit zomaar? Je hebt toch een vast contract en nu zou de prijs dus toch plots variëren?

Nee, dit kan niet zomaar. De wet en het contract beperken de mogelijkheid voor MEGA om contracten om te zetten van vast naar variabel. Een van de belangrijkste voorwaarden is dat MEGA je ruim vooraf moet melden dat ze dit van plan zijn, zodat jij je hiertegen kan verzetten.

Praktisch betekent dit dat je ten laatste 3 maanden voor het einde van je lopende periode bericht moet krijgen dat je vast contract variabel wordt. Doet het MEGA dit niet, of doen ze het te laat, dan is de omzetting ongeldig. Je kan dan eisen dat je je vast contract kan behouden en dus ook de oude prijs kan behouden. Zo kan je je dus minstens nog een jaar beschermen tegen de stijgende energie prijzen.

MEGA heeft zeer veel contracten omgezet naar de veel duurdere prijzen zonder deze regels te respecteren. Ze denken dat hun klanten de kleine lettertjes toch niet lezen en zich toch wel zullen laten doen.

Is jouw contract ook tegen je wil omgezet van vast naar variabel? Zeg jij : “Niet met mij!”, en wil je daar ook tegen protesteren?
Sluit je dan ook aan bij de actie.

Dossier MEGA: Ingave Nieuwe Gedupeerde
(als u dit niet weet, klik dan hier)


(als u dit niet weet, klik dan hier)


(als u dit niet weet, klik dan hier)
Opgelet, U moet één van beide opties aanduiden.
Als U op verzenden drukt, gaat u akkoord met het volgende: